jump to navigation

Mau Langsing dan Sehat? Diet Mayo, yuks! March 8, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Healthy.
Tags: , , ,
111 comments

Heboh banget orang-orang di kantor gara-gara “booming”nya suatu program yang terbukti bisa membuat tubuh menjadi “agak” langsing alias menurunkan berat badan, namanya Diet Mayo.

Diet Mayo diperkenalkan oleh Mayo Clinic’s USA. Program diet ini hanya dilakukan selama 13 hari dengan pantangan utama menghindari garam atau makanan dengan rasa asin. Selama program ini berlangsung, garam bersama air dalam tubuh akan dikeluarkan setiap hari melalui urin atau feses, sedangkan tubuh tidak mengalami penambahan garam dari konsumsi makanan yang dapat menambah volume air di dalam tubuh (salah satu penyebab gemuk adalah air dalam tubuh).

Selain itu, sangat dianjurkan untuk mengkonsumsi air mineral 8 gelas sehari. Setelah melakukan diet ini, berat badan dapat berkurang 7 – 8 kg, ASALKAN program dilakukan dengan benar DAN jika suatu ketika menyimpang dari diet tersebut (memakan makanan lain selain dari menu yang ditentukan), maka harus diulang dari awal (Hari ke-1). 😀

Telah diteliti bahwa keadaan kimia di dalam tubuh menjadi lebih baik setelah menjalankan Diet Mayo, sehingga kemungkinan untuk menjadi gemuk sangat kecil asalkan pada hari 14 tetap mengontrol pola makan dengan normal (tidak berlebihan). Program diet ini cukup dilakukan 1 kali setahun.

Penasaran? Mari kita intip menu dari Diet Mayo ini.

Hari ke – 1 & hari ke – 8

Pagi : 1 cangkir kopi atau teh + gula ( tanpa susu )

Siang : 2 butir telur rebus + 1 buah tomat + bayam rebus

Malam : 150 gram daging bakar + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil).

Hari ke-2 dan hari ke – 9

Pagi : 1 cangkir kopi atau teh + gula ( tanpa susu )

Siang : 1 potong daging bakar atau rebus + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil) + 1 buah segar

Malam : 2 iris ham atau daging ayam direbus + 1 gelas yoghurt.

Hari ke-3 dan hari ke- 10

Pagi : 1 cangkir kopi atau teh + gula ( tanpa susu ) + 1 potong roti bakar

Siang : daun seledri di kukus + 1 buah tomat + 1 buah segar

Malam : 2 butir telur di rebus + 2 iris ham atau daging ayam rebus + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil)

Hari ke-4 dan hari ke -11

Pagi : 1 cangkir kopi atau teh + gula ( tanpa susu ) + 1 potong roti bakar

Siang : 1 telur rebus + 1 wortel diparut / dijus + sepotong keju ( 60 gram )

Malam : 1 kaleng buah2an ukuran kecil atau buah-buahan segar + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil) + 1 gelas yoghurt

Hari ke-5 dan hari ke – 12

Pagi : 1 wortel besar diparut / dijus + lemon

Siang : 1 potong besar ikan dipepes / dibakar

Malam : 1 potong daging dibakar atau direbus + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil) + seledri kukus

Hari ke- 6 dan hari ke – 13

Pagi : 1 cangkir kopi atau teh + gula ( tanpa susu ) + 1 potong roti bakar

Siang : 1 dada ayam di rebus + slada ( daun slada / letes dicampur dengan perasan jeruk lemon atau jeruk nipis dan 1 sendok makan salad oil / olive oil) + lemon

Malam : 2 butir di rebus + wortel diparut / dijus

Hari ke- 7

Pagi : 1 cangkir teh tanpa gula

Siang : 1 potong daging dibakar atau direbus + buah segar

Malam : Puasa kecuali minum air sebanyak-banyaknya

Hari ke -14

mulai bebas kembali seperti biasa (kurangi gula dan makanan berlemak)

Kalo mau menu dalam bentuk pdf, silakan unduh dimari.

Catatan tambahan:
– Daging bistik sapi harus digoreng dalam unsalted butter atau soya oil.
– Sayuran biasanya 1 ikat bayam direbus jangan terlalu lama (tanpa garam) atau selada mentah.
– Makan malam terakhir pukul 18.00

Selamat mencoba bagi yang berminat, saya doakan menjadi langsing seperti yang Anda impikan.. Ekekekek..
Nanti share hasilnya yaa!
Jangan lupa kalo tiba2 makan bakso atau chips, dietnya diulang dari awaaall… hihihi :p
X.O.X.O

Sumber:
http://lifestyle.kompasiana.com/catatan/2011/03/03/resep-diet-from-mayo-clinic-usa/
http://share4all.wordpress.com/2008/06/12/diet-mayo/
http://suaraterbaru.com/diet-mayo/kesehatan/

Unwanted February 2, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Uncategorized.
add a comment

All they did was walk over
Start off by shaking your hands
That’s how it went
I had a smile on my face
And I sat up straight
Ooh, yea, yea
I wanted to know you
I wanted to show you

You don’t know me
Don’t ignore me
You don’t want me there
You just shut me out
You don’t know me
Don’t ignore me
If you had your way
You’d just shut me out
Make me go away

(Until I’m wanted)
No, I just don’t understand why?
You won’t talk to me
It hurts
Until I’m wanted for nothing
Don’t talk words against me
I wanted to know you
I wanted to show you

You don’t know me
Don’t ignore me
You don’t want me there
You just shut me out
You don’t know me
Don’t ignore me
If you had your way
You’d just shut me out
Make me go away
Make me go away

I tried to be long
It didn’t seem wrong
My head aches
Its been so long
I write this song
That’s what it takes
Yea yee yea
Yea yea yea

You don’t know me
Don’t ignore me
You don’t want me there
You just shut me out
You don’t know me
Don’t ignore me
If you had your way
You’d just shut me out
Make me go away

You don’t know me
Don’t ignore me
You don’t want me there
You just shut me out
You don’t know me
Don’t ignore me
If you had your way
You’d just shut me out
Make me go away
Make me go away
Make me go away

By: Avril Lavigne

Read more: AVRIL LAVIGNE – UNWANTED LYRICS http://www.metrolyrics.com/unwanted-lyrics-avril-lavigne.html#ixzz1lEmefaWR
Copied from MetroLyrics.com

I’m a Biologist January 25, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Biotechnology, Entertainment.
Tags: , , , , ,
add a comment

It’s nice, happy, grateful, fun, proud, even mad for being a biologist.
These pictures represent the fact about us. Let’s see.

The most appropriate time to send me to dreamland

Not mad actually, we just too serious in our duties 😀

I think it refers to an electrophoresis gel. If you leave it too long, the samples will be ran away

A biologist must be able to solve problems and "fix" the result 😛

Instead of smiling in organic chemistry class, I'd rather to do molecular modeling. HELL NO! I prefer to be a REAL model 😛

Yes, I often observe it in green tea beverages

My answer: Have no idea 😦

Then we know that being a father is not related to the principle of "survival of the fittest", but cooperation is the most important role

I doubt your ball can accomodate the frogs, Sir.

No"BODY" can split us. Unless you're HOT.

Don't forget to RELAX, even if only for a while 🙂

Click here to jump to the original site.
Thanks for reading! Xoxo

Es Krim Bikin Bahagia! January 18, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Culinary, Healthy.
Tags: , , , , , ,
1 comment so far

Baru saja saya makan sedikit es krim neapolitan, rasanya menyenangkan!
Pengen lagi dan lagi, apalagi yang rasa coklat. Tapi sayang, es krim di kulkas sudah habis.. 😦

Btw kenapa es krim bisa merubah mood menjadi bahagia ya?

Katanya sih sesendok es krim saja sudah bisa memberikan dampak positif pada otak kita, yaitu bagian orbitofrontal cortex (otak bagian depan) yang berfungsi menganalisis berbagai hal. Entah bagaimana mekanismenya, tapi menurut artikel yang saya baca, suatu penelitian membuktikan bahwa dengan sesendok es krim dapat merangsang berbagai area dalam otak untuk membuat kita lebih ceria dan optimis dalam menghadapi masalah.

Artikel lain menyebutkan bahwa lemk dalam es krim-lah yang mem-boosting mood kita. Wew, gawat dong..
Tapi nggak kok, malahan katanya para peneliti menemukan fakta bahwa makanan berlemak tersebut dapat meringankan beban dari rasa sedih dengan cara yang sehat tanpa membuat berat badan bertambah.
Setelah responden yang diuji memakan makanan yang mengandung lemak, otak mereka akan mendapatkan rasa bahagia dari lemak tersebut. Solusi atasi kesedihan dari makan berlemak ini mempengaruhi kondisi perut yang mengakibatkan rasa sedih berkurang atau bisa jadi hilang.

Ngomong-ngomong soal bahagia, saya nemu artikel bagus nih tentang makanan yang bisa bikin good mood di saat mood lagi “chaos” 😛
Mari kita simak.

Kalau kita sedang merasa sedih, biasanya es krim menjadi teman paling tepat. Sebenarnya ada jenis makanan lain yang juga bisa mengobati setiap jenis bad mood. Tepatnya tujuh jenis makanan untuk tujuh bad mood. Apa saja?

1. Stres: makan cokelat
Anda lapar, lelah, dan sudah telat untuk janji makan malam, tapi bos masih meminta untuk melakukan tugas lain? Stres pun membukit. Apa yang dapat menenangkan dalam sekejap? Makan cokelat!

Para peneliti di Swiss, yang penelitiannya diterbitkan dalam Journal of Proteome Research, menemukan bahwa secuil cokelat hitam sanggup menurunkan hormon stres, kortisol, mengurangi kecemasan, sehingga membuat Anda dapat menyelesaikan semua tugas.

2. Malas: makan bayam!
Tidak bisa berkonsentrasi dan mata tidak mau terbuka? Lupakan kopi. Makan bayam! Ada alasan mengapa Popeye sangat menggemari sayuran yang satu ini. “Asam folat membantu tubuh untuk memproses dan menurunkan kadar homosistein,” kata Dr. Joann Dolgoff, penulis Red Light, Green Light, Eat Light.

Tingginya kadar homosistein berhubungan dengan rusaknya pembuluh darah, dan itu memengaruhi aliran darah dan gizi ke otak. Akibatnya, tubuh menjadi lamban, termasuk juga lamban dalam memproses informasi. Selain bayam dan sayuran hijau lainnya, yang dapat meningkatkan vitalitas adalah kentang, roti, sereal, kacang-kacangan, dan jamur.

3. Lekas marah: makan apel yang diolesi selai kacang
Anda tiba-tiba merasa sangat jengkel tanpa sebab tertentu? Cranky bisa menjadi tanda bahwa tubuh memerlukan bahan bakar. Cobalah konsumsi makanan kombinasi, biasanya antara karbohidrat dengan protein atau lemak. Karbohidrat menjadi sumber energi yang mudah habis, sedangkan lemak atau protein memperlambat proses pencernaan. Hal itu menyebabkan kadar gula dan energi menjadi lebih stabil untuk waktu yang lebih lama.

Contoh makanan ini adalah apel yang diolesi selai kacang. Apel adalah karbohidrat kompleks yang sehat, sedangkan selai kacang lemak sehat. Menggabungkan keduanya akan menghasilkan makanan yang lezat dan memberi energi yang bertahan lama.

4. Cemas: makan salmon
Jika Anda terus merasa cemas, cobalah makan siang ke luar kantor bersama teman-teman. Jika memang tersedia, pesan salmon, yang dimasak dengan cara apa pun. Asam lemak omega-3 dalam salmon bisa mengurangi kadar kecemasan. Mengonsumsi omega-3 secara reguler dapat mencegah dan mengobati depresi, demikian menurut Stephen Ilardi, PhD, penulis The Depression Cure.

5. Marah: minum teh hijau
Untuk menenangkan diri dengan cepat, minumlah secangkir teh hijau, saran Jacob Teitelbaum, MD, penulis Beat Sugar Addiction Now!.

Teh hijau mengandung theanine, yang bersifat menenangkan dan membantu untuk konsentrasi, berpikiran jernih, dan fokus. Selain itu, kafein dalam teh hijau juga lebih “ramah” untuk tubuh, daripada kafein dari kopi.

6. Sedih: makan sereal ditambah susu rendah lemak
Rasa sedih bisa disebabkan urusan pekerjaan atau asmara. Namun, dapat juga karena kurangnya vitamin D dalam menu makan sehari-hari. Salah satu fungsi vitamin itu adalah memproduksi serotonin, dikenal sebagai feel-good hormone, yang menyebabkan seseorang menjadi tenang, rileks, dan bahagia. Untuk memperbanyak asupan vitamin D, konsumsi susu rendah lemak, sereal, atau jamur.

7. PMS: makan roti telur
Ini “penyakit” khas cewek Menjelang menstruasi, selain perasaan ingin mengamuk selalu, rasa lapar juga muncul terus. Kalau sedang PMS, biasanya ngidam makanan yang membuat “bahagia”, seperti burger, es krim, atau keripik kentang. Cobalah roti telur sekali-kali.

Pilihlah roti gandum. Karbohidrat akan membuat kadar serotonin meningkat dan membuat Anda lebih tenang. Telur mengandung triptofan, yang dapat melepaskan serotonin tersebut.

Oke banget kaan kisi-kisinya. Selamat mencoba! Nanti sharing hasilnya ya. Bikin kamu jadi kalem atau malah??? (isi sendiri) 😛

Sumber:
http://harianjoglosemar.com/berita/1000-manfaat-di-balik-lezatnya-es-krim-63845.html
http://gayahidup.liputan6.com/read/346210/cokelat-dan-es-krim-bikin-bahagia
http://cybershopping.cbn.net.id/cbprtl/cybermed/detail.aspx?x=Nutrition&y=cybershopping%7C0%7C0%7C6%7C629

Bacalah January 16, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Uncategorized.
Tags: , ,
add a comment

قرأت قبل الاستخدام
사용하기 전에 읽어
使用の前にお読みください
прочитать перед использованием
Lesen Sie vor Gebrauch
Lees vóór gebruik
Leer antes de utilizar
Leggere prima dell’uso
Lire avant toute utilisation
Read before use

Baca aturan pakai
a.k.a
BACA PROTOKOL SEBELUM NGERJAIN!!!!!!!!!!

#nyeselpluskesel.co.id#

Move on January 11, 2012

Posted by chika-chika kelap-kelip in Uncategorized.
Tags: , ,
add a comment

Can’t helped to stop memorize
The day I felt in chaos
Then I cried
And left alone

Thank God for choosing this way
I’m grateful to be here now
Blessed with this happiness and love
Together with great people around
Hope it’ll be last forever

Not forget to thank to my best friend
You’ve saved me from loneliness
Let’s move on, together 🙂

The important things you have to know about ears September 30, 2011

Posted by chika-chika kelap-kelip in Healthy.
Tags: , , ,
add a comment

Re-post from Yahoo News:

Discover interesting facts about cleaning your ears, what ear pain really means and more..

Our ears are easy to take for granted: When you’re free of pain and your hearing is fine, you barely pay them any attention. But that doesn’t mean there aren’t best practices you should follow when it comes to your ears. In order to avoid any kind of permanent damage, it’s important to be informed about everything from ear candling to the dangers of flying with a head cold. Read on to learn what you need to know about ear health.

1. Cleaning out earwax is easier than you think.


Though many of us reach for cotton swabs to remove earwax, the old adage, “Don’t put anything smaller than your elbow in your ear,” is actually true. “You can use cotton swabs to clean around the [outside folds] of your ears, but you should be very careful not to do what I call the ‘search and destroy,’ because you can inadvertently push the wax in further or you can damage the eardrum,” says J. Randolph Schnitman, MD, a board-certified otolaryngologist (an ear, nose and throat specialist aka an ENT) in Beverly Hills, California. “Wax is produced by the lining of the ear canal and in normal amounts it doesn’t cause a problem.”

For most people, cleaning your inner ear in the shower should be more than adequate when it comes to removing excess wax. “The best thing is just to let the water go in your ear (make sure the water is warm, as cold and hot water can cause you to have vertigo), and [then tilt your head to the side] and dump it out,” says Brett Levine, MD, an ENT in Torrance, California. If earwax build-up is an issue for you, Dr. Levine recommends using an over-the-counter earwax remover that, when applied as directed, will help soften the wax so it washes out easier. You can also try tilting your head to one side and adding a few drops of mineral, baby or olive oil to your ear while in the shower. Wait 1 to 2 seconds for it to dislodge and dissolve the wax, and then tilt your head in the opposite direction, so it can run out of the ear. If neither of these methods work, make an appointment to see a doctor. “Sometimes the wax is just very hard and the drops don’t help make it soft. An ENT doctor can [better] see what he or she is doing [in order to] suction, scoop or grab something that isn’t washing out on its own,” Dr. Levine says.

2. The purpose of earwax is unknown.

Doctors don’t exactly know why we have earwax, but it’s generally believed to be part of the ear’s self-cleaning process. “Whether it helps balance the PH or has antibacterial properties, it’s not known for certain. Some people don’t make any wax and some people make a lot of wax, and it’s not really known why,” says Dr. Levine. It does have several practical purposes, however. “We should have some wax because wax is poisonous to [small] bugs…when people used to sleep on the ground or on the floor, bugs couldn’t get very far into their ears,” explains Sheri Billing, AuD, an otologist in Wheaton, Illinois. Wax also catches dirt and debris, preventing it from entering your inner ear.

3. The bones in your ear are the three smallest in the body.

You may have learned this one in grade school, but the three bones in your middle ear—the malleus, incus and stapes (aka the hammer, anvil and stirrup)—are the three smallest bones in your body. “They’re amplifiers; they serve to translate the energy of sound waves in the air from your eardrum to your inner ear,” which then triggers nerve stimulation to the brain. They also help enhance what’s being heard, Dr. Levine says. Although small, they’re mighty, and damage to them can be quite serious. “They can be dislocated or…break. Or you can have an infection and they erode and disappear,” Dr. Levine says. “If they broke, you’d have significant hearing loss, called conductive hearing loss. But they can be repaired with surgery and you can have artificial prosthesis to replace the bone.” These bones can also become fixated, Dr. Levine says, which can be caused by scarring from surgery, infection or, most commonly, a disease called otosclerosis. When that happens, surgery can be done “to either remove or replace one of the bones and your hearing can be dramatically improved.”

4. Candling is ineffective and dangerous.

“Ear candling” or “ear coning” is a practice in alternative medicine by which a hollow candle is lit on one end while the other end is placed in the ear in order to remove wax. “When it is subjected to Western evaluation, candling has shown itself to be absolutely ineffective; it doesn’t seem to do anything,” says Dr. Schnitman. Not only is there zero evidence that it actually works, but it can also be dangerous. According to the American Academy of Audiology, a survey conducted in the United Kingdom notes that otolaryngologists reported treating injuries from ear candling that included burns, ear canal occlusions, eardrum perforations and secondary ear canal infections with temporary hearing loss. In addition, in February 2010, the U.S. Food and Drug Administration warned consumers against using ear candles due to reported injuries.

5. Flying with stuffy ears can be dangerous.

Flying may be commonplace these days, but it should be taken seriously—especially when traveling with a head cold. According to Dr. Levine, your Eustachian tubes, which run from the middle of each ear cavity to the back of the throat, act like a pressure-release valve when you experience altitude changes on a plane. If your ears are clear, they can naturally readjust to the pressure, though swallowing or chewing gum usually helps the process along. But when the tubes are full of liquid, which sometimes occurs when you’re congested due to a head cold, they can’t release the pressure. If that happens, “you can rupture an ear drum,” Dr. Schnitman warns. “It’s the descent, when they pressurize the cabin. It causes the eardrums to implode and pinch inwards so it won’t equalize the pressure and you can cause damage to your eardrum.” To be safe, Dr. Schnitman recommends speaking with a doctor before you travel if you’re stuffy and using a decongestant while on the aircraft. He also recommends a product called EarPlane. “It’s a rubber plug that has a pressure filter so if you place it in your ear before the descent it can minimize that pressure.”

6. Your ears contribute to your sense of taste.

We’re not saying you can actually taste food with your ears, but they do play a role in transmitting taste signals to your brain. Dr. Levine explains that there is a branch of nerves called the chorda tympani that just happens to run through the middle ear as it connects the taste buds on the front of the tongue to the brain. Because of this, if something happens to your ear it can potentially impact your ability to perceive flavor. “Sometimes ear surgery can affect your taste from a complication; or sometimes, an infection in your ear can affect taste,” says Dr. Levine.

7. Your eardrum is only three cell-layers thick.

Aside from making earwax removal more difficult, there’s another reason to avoid sticking things in your ear: your eardrum is extremely fragile. “There are three layers of membrane: there’s a lining on the outside, there’s a lining on the inside and there’s a fibrous layer in the middle,” Dr. Levine says. “It is probably as thin as a piece of paper or your fingernail.” That’s why the eardrum can be damaged so easily. Unfortunately, it also doesn’t heal properly if ruptured. “The inner layer [cannot] heal; it becomes thinner and more easily broken,” Dr. Levine says. “You can visualize that as a sandwich, it’d be a lot easier to pop a hole through two pieces of bread without the roast beef in there.”

8. Ear pain can point to a problem elsewhere in your body.

While ear pain is often a symptom of an ear infection, sinus infection, TMJ or even earwax blockage, it can also be due to something completely unrelated to your ear. Michael Morris, MD, an ENT in private practice in Rockville, Maryland, and former faculty member at Georgetown University, notes that pain around the ear can be a symptom of a health issue occurring anywhere between the ears and the abdomen. “I’ve seen a patient who had a kidney tumor with ear pain. You get what’s called ‘referred pain.'” According to Dr. Morris, this can be caused by issues that affect the vagus nerve, which runs from your brain through your ear and continues down through the nose, throat and into your chest and abdomen. “I would strongly suggest that if someone has ear pain, make certain the doctor looks around for the cause, because he may find it’s from elsewhere,” he says.

9. Hairspray can have a negative effect on earwax.

If you regularly use hairspray, it could cause some uncomfortable problems…in your ears. Dr. Levine explains that, because your ears are so close to your hair, when hairspray is applied, over time it can get into the ear, causing earwax that would naturally fall out to get stuck. Luckily, prevention is easy. Carefully place cotton or tissue in your ears before using hairspray to avoid getting any in the ear. “Everyone using hair products doesn’t need to put cotton in their ears, it’s an individualized situation,” says Dr. Schnitman. “For people who are sensitive or who identify that they might be sensitive to this product, then protecting the ears is what we recommend.”

———————————————————————-

Source: http://health.yahoo.net/articles/womens-health/photos/9-things-you-didnt-know-about-your-ears#0

My favorite characters September 3, 2011

Posted by chika-chika kelap-kelip in Uncategorized.
Tags: , ,
1 comment so far

image

image

image

Another story from uptown part 2 (room mate) August 4, 2011

Posted by chika-chika kelap-kelip in Activities.
2 comments

My room mate, Bondut. 🙂

Peach !!! June 9, 2011

Posted by chika-chika kelap-kelip in Culinary.
Tags: , , ,
add a comment

WANT TO EAT PEACH OR NECTARINE SO BAAAAAADDD!!!
Anybody give me?? pleeaasseee….
I only can repost the article about them.. 😦

Peach ; Nectarine
Prunus persica ; Prunus persica var. nectarina
Family: Rosaceae ; Family: Rosaceae

Description & storage
Peach: Round juicy fruit with downy yellowish-red skin and a rough stone.
Nectarine: Type of peach with a thin smooth skin and firm flesh.

Peaches and nectarines always have to be picked ripe. They do not ripe well after they have been picked. You can keep peaches and nectarines for one to three days but you have to be very carefull, one small bruise and it will go bad on that spot.

Tree / shrub
The peach and nectarine trees or shrubs grow upto 5 x 5 m. It is self pollinative and has an impressive blossoming.
Darwin (1731-1802) noticed that peach trees spontaneously produced nectarines and that this also happens the other way around. He even describes a tree that produced a fruit that was half peach half nectarine and later fell back producing peaches.

Short history
Peaches are from Chinese origin. They go back to the 10th century B.C. and are often found on illustrations from that time. The Chinese have developed an incredible amount of peach of races.
The peach got it’s name around 300 B.C. The greek philosopher Theophrastus thought it came from Persia and named this lovely fruit to that country. In the first century the fruit is mentioned by Romans who wrote that they imported the fruit from Persia. It is supposed that the peach reached Europe around the year 0. In England they don’t show up before 1650 A.D.
Strange enough, the nectarine is never mentioned in descriptions from the time Before Christ. Nectarines are first mentioned in America in 1720 when they grew between the peach trees in Virginia. A.J. Downing registred 19 nectarine races in America in 1857.
Today many types of nectarines are cultivated.

Use
Peaches and nectarines taste best consumed “warm” from the tree. Often jam is made out of it because they can’t be stored fresh.
Nectarines are mostly eaten with the skin as peaches are mostly peeled.

Types and family
There are races with the stone fixed to the pulp and races with a loose stone. The pulp varies in colour from white to yellow and certain types have red stains.
The colour of it’s skin varies from green to dark-red.
Most remarkable characteristic of the peach is it’s downy skin.

Peculiar characteristics
# If your fruit crop is large and you don’t know what to do with all those lovely ripe peaches you can make jam out of it. You also can purate the peaches to freeze them in for winter use; you can make a delicious chutney or you can make juice out of it. Peach juice is nectar from the gods according to the Romans and it can be freezed in as well!
# never plant a peach shrub or tree near an almond tree. As the peach is a brother of the almond the two sorts are easily crossed. The result is bitter nuts;
# Most peach stones have little holes in it or have a ribbed structure;
# Peach trees or shrubs can easily be grown out of a peach stone;
# Peach stones are used to make the coal for filters;
# If you buy peaches look for ones with a creamy to gold undercolor that indicates ripeness. The amount of red on peaches depends on the variety, it is not always a sign of ripeness. Look for fruit that has a well-defined crease and a good fragrance. Unripe peaches have a green undercolour and will never ripen. Peaches and nectarines only ripen well on the tree.

Sources:
http://www.thefruitpages.com/peaches.shtml